maanantaina, elokuuta 31, 2009

Tutti

Runotorstain haastekuvassa on tutti. Vastausrunoni nimi voisi olla Eero, mutta jätän runon kuitenkin nimettä.

**********

Äidin kyljessä uneksit sairaalan
vihreän vaateparren

alhaalla puiden keskellä kotitalo
ja tuolla makaa junarata

muistatkohan keintuolin liikkeen
pienen itkunpyrähdyksen

tässä se on
rakennustelineet ikkunan takana

8 kommenttia:

John kirjoitti...

Tässä ollaan ni monessa paikassa, että tilaa jää mihin vaan. Noin avaran runon edessä mä lennän mihin vaan, enkä yleensä löydä sitten heti oikeaan. Ehdottomasti luokkaan koti ja rakkaus.

Ilona Tammi kirjoitti...

Paljon mahdutettu vähiin riveihin, silti sain niistä kootuksi ehyen tarinan.

En tiedä miksi ihastuin niinkin yksin kertaiseen säkeeseen kuin "tuolla makaa junarata" (mieleeni tuli kuva Vantaasta, ehkä siksi, että vähän aikaa sitten luin "Vantaa" nimisen runoteoksen ja eikö Teemu Hirvilammikin ole kyseisestä paikasta runoillut).

... mutta oikea kruunu runolle: "tässä se on / rakennustelineet ikkunan takana", kuinka paljon näin yksin kertainen lause sisältääkin. Tää on niin mahtava säkeistä, että en voi muuta kuin ihmetellä ja olla kiitollinen muusallesi, joka on nämä kynästäsi taikonut.

Tuima kirjoitti...

Minäkin tartuin tuohon viimeiseen säepariin, siinähän osoitetaan koko maailma. Yhdistettynä runon alkuun "Äidin kyljessä uneksit" tulee näkyville matka, siirtymä ainakin minun luennassani. Hieno runo, jälleen.

Tommi kirjoitti...

Kiitos kommenteista, joiden mukaan minun kannattaa kirjoittaa runot nopeasti. Toki runossa sekin auttaa (ainakin joskus), että palat eivät ihan suorin liitoksin loksahda paikoilleen. JOhnin mainitsema "avara" runo tuntuisi minustakin mukavalta. Mutta tietenkin minulle tämä kyseinen runo on kovin konkreettinen. Tuskinpa muuten voisi ollakaan.

Ilona, Vantaa oli minustakin erinomainen kokoelma, mutta samaa en voi sanoa Haapalan toisesta.

Tuima, matkan alku ainakin...

erikeeper kirjoitti...

Yritän elää tuon runon mukana mutta se vaatii liikaa ajattelua, pohtimista enkä pääse ihan täysillä kyytiin. Pääsin jonkun korkean sairaalarakennuksen korkealla sijaitsevaan huoneeseen jossa ihmiset rakastavat toisiaan.

Tommi kirjoitti...

Erikeeper on liimaa, joka pitää :)

Tuima kirjoitti...

Voiko mitään konkreettisempaa ja samalla käsittämättömämpääolla kuin vastasyntynyt?

Matka liittyy Johnin mainitsemaan avaraan runoon - runossahan voi katsoa kauas tulevaisuuteen ihan siinä vastasyntyneen vieressäkin :)

lin kirjoitti...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,ut聊天室,情色遊戲,情色a片,情色網