torstaina, huhtikuuta 02, 2009

Tämä on mikä

Runotorstain 126. haaste on kysymys: Mikä tämä on?


**********

Olemisessa on vaikeutensa jos ei ole paikkaa harrastaa olemista. Lehtien otsakkeet kirjojen päädyt kuvien ruudut pakottavat loppumattomiin rakennustalkoisiin. Pystyyn nousevien talojen seinissä viheltää tilapäinen tuuli ylitsevuotavan juhlan viimeinen virsi.


13 kommenttia:

Tuima kirjoitti...

Hyvä näinkin, mutta minusta toisen ja kolmannen virkkeen välistä puuttuu jotain. Tässä on aineksia pidempään ja pohditumpaan runoon. Vika virke on hieno!

tommi kirjoitti...

Tuima, kiitos... minä en kuitenkaan juuri nyt osaa sijoittaa ehdottamaasi väliin mitään. Vaikuttaa minusta edelleen loogiselta, jopa korrelatiiviseen jatkuvuuteen asti. Pohtimista rykäisy tietenkin kaipaisi.

Tuima kirjoitti...

Onhan se looginen ja hyvä, ei sillä, mutta se lukija odotus näet. Kaksi ekaa on sillä tavalla hyviä, että pohdintaa olisi lukenut enemmänkin (varsinkin eka virittää odotuksia). Mutta väkisin ei synny mitään hyvää, joten kelpaa se lukijalle kolmenakin virkkeenä. Onneksi en ole kustannustoimittaja enkä omaa mahtikäskyjä.

helanes kirjoitti...

Onpas Tuima tuimana. :)

Tommi kirjoitti...

Ainahan hän on...

helanes kirjoitti...

Niin onkii...

Mudzahir kirjoitti...

Mun mielestä runo oli kompakti kokonaisuus johon ei kannata lisätä mitään. Kaikenlaiset silmille hyppivät jutut jutut pakottaa ihmistä rakennustalkoisiin joissa sitten blosis vinkuu seinien lomassa. Ei mitään liikaa eikä liian vähän!

Tuima kirjoitti...

Höh, olen mä nyt sentään joskus kilttikin, suorastaan lepsu.

erikeeper kirjoitti...

Minulle aika haastava teksti.
Mutta tuo ensimmäinen virke käy ihan mietelauseesta ja toimii yksinkin.

Ilona Tammi kirjoitti...

Joo, toi eka lause käy ihan mietelauseesta. Hauskasti sanottu: "tilapäinen tuuli". Kyllä se runo soljuu hyvin ilman lisälauseita.

J.Lee kirjoitti...

Olemisen sietämätön vaikeus pakottaa tekemään jotakin ja kun se on valmis ei ole mitään muuta kuin tuulensuhinaa...näin mie sen luin :)

tommi kirjoitti...

On ollut kiinnostavaa kommentointia, joka ei tosiaankaan ole ollut pelkkää tuulen suhinaa. Kiitos mieltäni laajentavista assosiaatioista.

Kyllä, Tuima, useimmiten olet kiltti. Ja kun olet ollut pistotuulella, olet osunut melko keskelle. Tai oikeaan - joka tosin ei ole keskellä...

Tuima kirjoitti...

Minä en arvioi runoja pisto mielessä :) ja oikeaan osuminen voi olla harhaa, koska ei ole "oikeata" runon lukutapaa. Sitä paitsi olen kutakuinkin Suomen surkein tikanheittäjä.