sunnuntaina, tammikuuta 15, 2006

Liittykää...


Vaalien ensimmäinen kierros ei jäänyt viimeiseksi. Tämä on jo eilisen uutinen. Kirjoitan kuitenkin pari huomiota Yleisradion vaalivalvojaisten televisiohässäkästä. Käytän sanaa hässäkkä, koska sellaisena se minun katsomastani televisioikkunasta näyttäytyy. Huomioni ovat satunnaiseen järjestykseen numeroituina seuraavat:

1.Miksi äänien laskennan pitää tapahtua mahdollisimman nopeasti? Miksi koko ajan on kiire?
2.Mitä iloa katsojalle on ennakkotuloksesta? Entä kanavalle? Eikö televisiossa jännitystä saisi luotua lopullisen tuloksen panttaamisella?
3.Kun ”lopulliseksi” julistettu ennakkotulos paljastettiin, hiipui innostus. Ok, äänestäkäämme taas kahden viikon kuluttua.
4.Miksi porvarisehdokkaille tarjottiin useaan otteeseen mahdollisuus rekrytoida omia kannattajiaan liittymään yhteen? Kaikkien kaupunkien porvarit, liittykää yhteen!
5.Matti Vanhanen osoittautui humoristiksi. Hän ilmoitti uskoneensa etenevänsä toiselle kierrokselle ja voittavansa sitten.
6.Jotain mätää maassa, joka lykkää lähes neljänneksen äänistä sinne minne nyt lykkäsi. Työläisten tulisi suuttua.

7.Kaikkien maiden työtätekevät, liittyvää yhteen.

Toivottavasti toisen kierroksen jälkeen kotona on tuoretta pullaa, ettei tarvitse taas mennä hakemaan Siwasta pakasteita.

9 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Kaiken tuon edellä kyselemäsi lisäksi, haluaisin vielä lisätä yhden kysymyksen: miksi vaalivalvojaiset kestävät niin kauan? Murha mielessä alkaa vasta klo 23.00!

Muuten tuo kiire johtunee kanavien välisestä kilpailusta, mutta totta, tunnelma lässähti jo klo 20.01.

Kaksi viikkoa aikaa yhtyä :)

Tui kirjoitti...

Ennakkotulokset ovat sitä varten, että Tarmo saisi vetää niistä lopullisia päätelmiä ja Sami toppuutella Tarmoa. Sami on yleensä oikeassa. Mutta nähtiinhän näissäkin valvojaisissa toistuva kohokohta: tulospalvelun miehet olivat heittäneet takit pois ja käärineet hihansa, huomio! oikea laskenta alkaa. Toistuva koreografia, HS:n kaipailemaa vaaliperinnettä sekin.

Vanhasen huumori meni ohi, demokratiaan kuuluvat ns. hukkaäänet. Ja muista ostaa hiiva ajoissa, laita taikina kohoamaan ennen äänestystä. Tai pyydä oikein kauniisti vaimoa leipomaan.

Tommi kirjoitti...

Ehkä käärimme hihat ja leivomme yhdessä. Tuo "nyt alkaa tosi homma" -koreografia on oikeastaan hellyyttävä. Siihen kuuluu oleellisena osana ainakin Ropposella käsien ristiminen ja kyynärpäihin nojaaminen. Tarmo on hieno mies. Mitäköhän hommia hänellä on silloin, kun ei ole vaaleja eikä tarvitse laskea istuvan presidentin tai puolueiden kannatusprosentteja?

Tui kirjoitti...

Tiedätkö, ajattelin aivan samaa tänään. Ropponen on suuri suosikkini TV-toimittajien joukossa ja pohdiskelin mikä hänen hommansa oikein on, kun ruudussa ei näe. Tulospalvelukolmikko on muutenkin valvojaisissa suosikkini, koska Matti Rönkä on miellyttävä-ääninen uutistenlukija (kirjoittaa hyviä dekkareitakin) ja Sami Borg osaa asiansa ja osaa myös välittää tietonsa kuulijoille ymmärrettävästi. Presidentinvaaleissa he eivät pääse oikein oikeuksiinsa, eduskuntavaalit ovat aina Venla-palkinnon arvoinen suositus, jännitysnäytelmä vailla vertaa. Missä vaiheessa Tarmo saa vihdoinkin sanottua oikeat tulokset? Ja tuo elekoreografia mistä mainitsit, aivan loistavaa.- Tuleekohan se luonnostaan vai onko sitä harjoiteltu kauan?

[p] kirjoitti...

Mielestäni äänien laskenta oli armollisen nopea. Ei sitä spekuloitavaa ole presentin vaalieissa samalla tavalla kuin vaikka jalkapallo-ottelussa. Kuinka monta kertaaa pienpuoluiden ehdokkaiden on sanottava peräjälkeen, että eihän tässä realistisia mahdollisuuksia ollutkaan, mutta olen tyytyväinen kampanjaan? Se alkaa minusta hipoa jo reality-television suosimien tunnustusosioiden retoriikkaa ainakin myötähäpellä mitattuna. Ja milloinkahan Tarmo Ropponen oppii Sanoman: PRE-SI-DENT-TI, eikä Presentti. Tulee aina vähän sellainen olo kuin oltaisiin joululahjavalvojaisissa, eikä presentin vaalivalvojaisissa...

Tui kirjoitti...

Tarmo Ropponen jää eläkkeelle parin viikon päästä vaalien toisen kierroksen jälkeen. Muuten olisi jäänyt jo tällä viikolla. Kuka paikkaa Tarmon seuraavissa vaaleissa? HS:n mukaan lyijykynä on tärkeä osa "Tarmon brändiä". Brändätty toimittaja, jaa-a.

Tommi kirjoitti...

Brändistä tulee mieleeni NO LOGO ja siitä NO TARMO. Pitäisiköhän siitä johtua mieleen NO PENCIL? Seuraavat vaalivalvojaiset eivät ole enää mitään.

Tui kirjoitti...

No vaalit on jotain mutta ne tuloslaskijat. Tahtoo Tarmon takaisin. Sehän voisi heittää keikkaa eläkeläisenä. Jos se on lyijäristä kiinni, niin voin lähettää oaketillisen. Pitäisikö perustaa Tarmo takaisin -liike? Joka tapauksessa seuraavat vaalivalvojaiset on katsottava silmätarkkana, jos YLE vaikka keksii kiittää sitä. Pitäisköhän vielä lähettää ihailijapostia? Hmmm...

Tommi kirjoitti...

Ehkä parasta olisi nauhoittaa Tarmon viimeinen lähestys, jotta sitten seuraavien vaalivalvojaisten aikana vois katsoa Tarmoa. Väliäkös sillä, jos tulokset eivät täsmää. Kai vaalivalvojaisetkin on henkilövalvojaiset...