keskiviikkona, elokuuta 29, 2007

Vaihtoehto

Vaihtoehtoista elämäntapaa noudattavan ihmisen luulisi olevan suvaitsevainen ja vastaanottavainen. Luulisi, että vaihtoehtoisella polulla pää pystyssä taapertava antaisi muillekin siihen mahdollisuuden. Mutta ei ei. Maailma on maailma, kaikille sama, yksi ja oikea, ja jos sanon, niin soikea.

Lienee pikemminkin sääntö kuin poikkeus, että vaihtoehto johtaa agitoinnin tarpeeseen. Koska minun elämäntapani ja valintani ovat niin oivallisia, kaikkien pitäisi elää ja valita samalla tavalla. Vähiten asia ei liity ravitsemukseen ja terveydenhoidon moninaisiin muotoihin. Yksi voitelee suksensa parafiinilla ja syö vain kasviksia, toinen käyttää kaupan tarjoamia voiteita ja syö lihan raakana, kolmas tervaa hikilautansa ja syö vain hunajaa, neljäs ei suostu käyttämään voiteita eikä syömään mitään, tai ei ainakaan pitämään mitään sisällään kymmentä minuuttia kauempaa. Kaikki ovat tietenkin oikeassa, ainakin omasta mielestään.

Minun vaihtoehdolleni on oltava tilaa, mutta muiden vaihtoehdoille ei, koska ne ovat vääriä. Aikuisia ihmisiä opettaessa tämän saa toisinaan kokea niin, että päähän sattuu. Aikuiset valittavat heti ensimmäisellä tunnilla, että nyt puhut asioista, jotka eivät minua kiinnosta. Voi voi, tämä on minun vaihtoehtoni, opettajan vaihtoehto. Se ei ole välttämättä parasta sinulle, mutta yrittäminen kannattaa. En puhkaise korviasi, mutta kuplasi saattaa puhjeta. Se olisi hyvä vaihtoehto.

2 kommenttia:

Tuima kirjoitti...

Vaihtoehdotonta puhetta. Oikeassa tietenkin olet.

tommi kirjoitti...

Tietenkin. Kuplan puhkeaminen on kyllä pitemmän päälle aina hyvä vaihtoehto.