keskiviikkona, heinäkuuta 12, 2006

Viime hetken Runotorstai

Aika kuluu nopeasti, kun yrittää esittää lomailevansa. Aika kuluu nopeasti (ja ikävästi), kun lomailuun tarpeellinen tekniikka päättää näyttää, miksi me olemme ihmisiä emmekä koneita. Ennen seuraavaa Runotorstain haastetta asetan julkisuuden sähkökeilaan vastauksen viime torstaina heitettyyn haasteeseen, jonka aiheena oli muutos.

Auto hajoaa,
pakottaa askeltamaan
auringon tomuun,
näkemään pellon sarat
kauniit huojuvat liikkeet.

6 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Muutos voi olla myös positiivista -kunhan kävelymatka ei ole liian pitkä:)

Tommi kirjoitti...

Tässä muutos oli erityisen positiivista. Eiköhän jokaisen pitäisi pysähtyä ja katsoa ympärilleen. Toiset vain tarvitsevat siihen teknologisen (tai jonkin muunlaisen) takaiskun.

Tui kirjoitti...

Tämä oli sitten kai haibun (tai melkein) kuten olen Runotorstain myötä oppinut. Sopiva pysähtyminen on joskus hyväksi ja kesä näyttää pellon vierellä kauniimmalta ja enemmän kesältä kuin kesä auton ikkunan ohi vilahtaessa.

Älä vain esitä lomailevasi, lomaile!

Mayatar kirjoitti...

Kaunis tunnelmakuvaus yllättävästä hetkestä, joka saa näkemään asiat uudella tavalla. Itse tulkitsen runon myös jonkinlaiseksi elämänmuutokseksi tai muodonmuutokseksi, kun ihminen askeltaa auringon tomuun ja alkaa todella kokea hetkiä.

Itsekin olen hirveästi miettinyt uudelleen näkemisen tematiikkaa, se on kiehtova ja yksinkertaisuudessaan vaikea aihe. :)

tommi kirjoitti...

Runoni ei suinkaan ole haiku eikä "haibukaan" vaan tanka.

Todellakin, mayatar, jos uudelleen näkemisen saa puetua sanoiksi, on onnistuminen lähellä. Tulkintasi elämänmuutoksesta osoittaa, että jotakin olen onnistunut sanomaan.

Runossani en itse pidä pääasiassa siitä, että tulin käyttäneeksi nähdä-verbiä. Mielestäni asioista tulisi voida kirjoittaa mainitsematta itse asiaa. On luotettava lukijaan.

Kiitos hyvistä kommenteista.

Tui kirjoitti...

Haibun yhdistää proosaa haikua (tarkista http://raysweb.net/haiku/pages/haibun-definition.html) Katso myös Runotorstai-runo kommentteineen http://sivusta.blogspot.com/2006/06/aamu.html. En muuten tietäis, mutta sieelä opetettiin :) Ja matkarunoksi kai tätäkin runokokonaisuuttasi voisi kutsua. Proosa- ja runo-osuudet olivat aika hyvin balanssissa ja tukivat toisiaan.