lauantaina, heinäkuuta 01, 2006

Surullinen päivä jalkapalloilulle


Rangaistuslaukauksissa tarvitaan onnea. Sitä hoetaan joka kerta, kun joku seisoo pallon takana ja pallo on pilkulla. Mutta paskat siinä mitään onnea tarvita. Kliseitä kierrättävien (muuta tuskin osaavatkaan) selostajien sanoin tarvitaan vain "kylmä viimeistelijä", joka panee pallon verkkoon. Englantilaisista ei siihen ollut. Valitettavasti.

Kuva TheFa.com
Portugalin pellet, jotka kaatuilevat aina, kun pallo karkaa jalasta, menivät MM-turnauksessa jatkoon. Tämä on surullista ja masentavaa. Ei pelkästään siksi, että olen brittifutisfani, vaan koko lajin kannalta. Jos Portugali ja Italia pelaavat finaalissa, se olisi reilun pelin irvikuva. Toisaalta joku voi sanoa, että kysehän on teatterista ja italialaiset ja portugalilaiset ovat parhaita näyttelijöitä, joten loppuottelunäytelmä saisi parhaat näyttelijät niin kuin kuuluukin...

Tuomarit yrittävät kovasti saada näitä näyttelijöitä kuriin heiluttamalla lappuja miltei jokaiselle, joka uskaltaa kaatua rangaistusalueella. Suunta tuomaroinnissa on oikea, mutta liian usein on kekkereissä käynyt niin, että tuomari on vain olettanut pelaajan heittäytyneen, koska hän teki niin myös viime ottelussa. Mutta tuomari erehtyy. Se on osa peliä. Mutta sen ei kuuluisi olla, että tuomarille tarjotaan jatkuvasti mahdollisuuksia erehtyä. Tuomarit eivät ole surkeita vaan pelaajat. Kontatkaa kotinurmella, jos nurmikko kiihottaa.

Loppuun totean esimerkiksi, että luulisi pelaajan pysyvän pystyssä, jos saa palkkaa 175 000 puntaa viikossa. Chelseaan siirtyvä Michael Ballack kuuluu tulevalla kaudella saavan toiminnoistaan moisen summan. Ennen kaatuilijoille tavattiin huutaa, että pistä kiviä taskuun. Nyt luulisi rahatukkojen pitävän miehet pystyssä. Mitä vielä.


7 kommenttia:

Tui kirjoitti...

Hm, minusta Holanti pelasi kuin Argentiina muinoin ja hollantilaisten rinnalla portugalilaiset olivat aika pulmisia. Mutta joukkue onkin kolmas suosikkini. Kaatuilu ja filmailu on ärsyttävää ja naurettavaa, mutta ikävintä ja vastenmielisintä on vastustajan tahallinen vahingoittaminen niin kuin Portugali-Hoillanti -ottelussa nähtiin. Hollantilaispelaajan tarkoitus lienee ollut teloa Cristiano Ronaldo pois kentältä ja siinä myös onnistui. Miksiköhän nämä telojat eivät herätä yhtä suurta inhoa futiskatsojissa kuin filmaajat?

Olen täysin amatööri jalkapallon ymmärtämisessä, mutta olen kyllä pitänyt Portugalin pelaamisesta, pidin jo kaksi vuotta sitten EM-kisoissa.

tommi kirjoitti...

Keskustelumme näyttää siirtyneen blogiisi. Jalkapallo on kaikkialla. Ehkäpä liiankin kaikkialla. (Omituinen lausahdus.)

Tui kirjoitti...

Keskustelun aihetta voisi hieman viilata ja puhua eri blogeissa hieman eri näkökulmasta. Keskustelu siirtyi blogiini, koska esitit vastakommentit siellä.

tommi kirjoitti...

Ei sen niin väliä, missä keskustelua käydään, kunhan käydään :). Nyt lähden kokeilemaan, kuinka pitkään tällä helteellä jaksaa lenkkeillä. JOs tulee väsy, täytyy kipittää kotiin ja valittaa "loukkaantumista"...

Tui kirjoitti...

Toivottavasti lenkki meni hyvin eikä nestehukka vaivaa. Näillä säillä lenkkeillesä saa pienen kuvan siitä miltä tuntuu pelaa huippufutista hellesäässä...

tommi kirjoitti...

Lenkkiäni voisi verrata juuri huippufutikseen... No, ihan hyvin meni. Olisin hämmästyksekseni voinut jolkottaa pitempäänkin kuin tunnin, mutta kotona odotti kylvetysvuoro.

Tui kirjoitti...

Joku roti se pitää urheilijallakin olla.