torstaina, kesäkuuta 15, 2006

Torstai on runoa ja kuvaa täynnä

Jalkapallon MM-kisojenkin aikana tulee Runotorstai. Tällä viikolla se pyytää raapustamaan aiheesta kädet. Valokuvatorstai laajentaa aihetta hieman - ehkä siksi, että kissaihmiset saisivat näyttää lemmikkejään kelpaavat sinne käsien lisäksi myös tassut ja raajat. Hyvä, että kaikille löytyy mieleistä kuvattavaa. Mietinkin puita, joilla selvästikin on raajat ja miksei vaikkapa kädet.


Päädyin kuitenkin melko perinteiseen ratkaisuun. Kuvan vilkuttava lapsi vilkuttakoon vaikkapa runossa kaatuvalle naiselle. Kahvilasta tapahtumaa katsova tyyppi on liian moni meistä. Kauan eläköön avunannon kadottanut aikamme, joka ei osaa hävetä sitä, että se kääntää päänsä toisaalle ja uskottelee itselleen, että mitään ei sittenkään tainnut tapahtua.

No niin, sitten siirryn johdannosta eteenpäin:


Ostoskasseja raahaava nainen kaatuu,
sitruuna ja tomaatit vierivät alas mäkeä.

Kahvilan ikkunan heijastuksesta näen
ovat kynsinauhani kunnossa,
tuoksu hand & nail.

3 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Surullinen runo, mutta onneksi kynsinauhat olivat kunnossa.

Tuima kirjoitti...

Ja käsivoidettakin on muistettu käyttää. Surullinen on, ylimielinen ja jotain muutakin. Onneksi viimeksi kun omenapussini levisi kadulle eräs ystävällinen ohikulija poimi ne kanssani. Olisikohan auttanut, jos olisin kompastunut?

Ja kyllä, jatkossakin kisojen aikaan tulee Runotorstai, urheilukulttuurin rinnalle sanakulttuuria.

henry kirjoitti...

Hyvän pläjäyksen laitoit. Minulle tuli tuosta mieleen Bret Easton Elliksen romaanihahmot... kuin tuokiokuva Patrick Batemanin aamukahvilta. Lattea, alamäkeä, manikyyr, kylttyyr. Kun heikkoa potkitaan, katsotaan muualle, meidän asiamme on siellä.