perjantaina, kesäkuuta 09, 2006

Gooooooooooool!


Onneksi MM-kisat alkavat. Olin eilen katsomassa veikkausliigan ottelua TPS-Lahti. Ottelu päättyi mukavasti, kun Turun pojat potkivat pallon kerran maaliin ja se riitti voittoon. Ottelusta jäi kuitenkin ikävä maku siksi, että Lahden pieni kannattajajoukko käyttäytyi törkeästi.

Kun oma joukkua oli häviöllä, alkoi selkäni takaa kuulua TPS:n ulkomaalaisille kohdistettuja rasistisia huutoja ja uhkauksia tyyliin "Surra, saatanan apina, sä kuolet tänään!" Hienoa käytöstä. Ja kun Lahden kapteeni Jarkko Koskinen sai suoran punaisen kortin kaadettuaan läpiajoon juoksemassa olleen vastustajan laitalinkin, Lahden "kannattajat huusivat: "Hyvä kapteeni, se oli miehen työ". Jep, niin olisi ehkä ollut jenkkifutiksessa. Kyllä maailmaan idiootteja riittää.
No, se siitä. Nyt orientoitukaamme tulevan kuukauden koitoksiin, joihin saa mukavaa lisäviritystä katsomalla hienoimpia maaleja aiemmista kisoista. Niitä voi katsoa esimerkiksi täällä.

Ai niin, potpurin viimeiseksi maaliksi olisi tosin voinut panna Maradonan käsimaalin. Toivottavasti nyt alkavissa kisoissa ei nähdä jumalan eikä kenenkään muunkaan tekemiä käsimaaleja. Ja vielä: se on Englanti.

4 kommenttia:

Tui kirjoitti...

Juu, on se Englanti. Ja kuvassa vielä suosikkini Steven Gerrard (tai sen kaksoisolento).

tommi kirjoitti...

Suosikkimme on sama. Ostin viime syksyn Englannin-matkalta Gerrardin maajoukkuepelipaidan...

Tui kirjoitti...

En kadehdi - en siis tunnusta. Sinä voit aina säilöä sen ja ojentaa jälkikasvulle myöhemmin. Jos minulla olisi vastaava paita, voisi syntyä hieman taistelua ja kommentteja väärästä valinnasta. En näet ole perheen ainoa Englannin kannattaja ja kaikilla on eri suosikki. Duunin vedossa päätin vetää tiukasti suosikkilinjaa, vaikka tiesin häviäväni: veikkasin Gerrardia maalikuninkaaksi :)

Waksu kirjoitti...

Ei kyllä ole Englanti, ainakaan tuollaisella laiskalla pelillä kuin tänään. :) Brasilian on pakko viedä mestaruus jo ihan pelkästään sen vuoksi, että heillä on tänä vuonna varsinainen dream team pelaamassa... Vaikka henkilökohtaisesti kannatankin ajatusta, että kisoissa yllättää joku sellainen maa, joka pelaa hyvin mutta jolla on vain huonoa tuuria MM-kisoissa... Kuten esimerkiksi Hollanti (lue: rannekekin tuli jo hankittua, joten Hollannin on parempi pärjätä). :)