maanantaina, tammikuuta 30, 2006

Tarmo


Kerron lyhyesti, mitä eilispäivästä jäi mieleeni:


Ennen vaalilähetystä ystäväni soitti ja totesi, että on kumma, ellei lähetyksen lopussa esitetä Tarmo Ropponen -retrospektiivia. Ei esitetty, vaikka olin sitä varten virittänyt videot oikealla taajuudelle. Vaikka nyt harmittaa, niin onneksi on olemassa edes joitain kuvia, joissa näkyy vaalistudion numeromiesten hikisen työn perusta: tuolin selkämykselle asetettu takki, paidan rennoiksi käännetyt hihat, pöytään nojaavat kyynärpäät, sormissa keltainen lyijykynä aivan kuin vielä voisi jostakin ilmestyä uusia kuvioita. Pöydällä lojuvat epämääräiseltä näyttävät paperipinot korostavat hektisyyttä, ajanhermon aggressiivisuutta ja paperien päällä makaavat silmälasit tarkkuutta. Mutta kun tulos on selvä, kiire ohi, voi jo napata kuulokkeen korvastaan ja hymyillä. -Saimme pitää presidentin, jonka takia valitsin tämän solmion, Tarmo ajattelee.

11 kommenttia:

Tui kirjoitti...

Toivo elää. Eva Polttilan kommentiin Ropposen viimeisistä TV-vaalivalvojaisista Hannu Lehtilä totesi suunnilleen "Saa nähdä, aika näyttää". Hieno sankarihidastus ohjelman lopussa: kolmikko riisui takit (näytti vähän hankalalta).

Röngällä näytti olevan vihreä kuulkarkikynä.

Anonyymi kirjoitti...

Hymyileeköhän Tarmo yhtä tyytyväisenä tänä iltana? Ehkä hänellä on nyt vaalien jälkeen aikaa mennä vaikka elokuviin.

Tommi kirjoitti...

Ehkä Tarmokin on nauhoittanut itseään videolle... tai sitten hän katsoo tänään elokuvan ihan kotisohvalla. Wag the Dog voisi sopia.

Tui kirjoitti...

Eikö Tarmon pitäisi olla vielä joissain erikoishommissa jonkin aikaa? Tuossa kuvassa hymy ei kyllä ole vielä kovin vapautunut... Mutta tämä on ainoa kuva, jonka olen netistä löytänyt, joten täytyy piipahdella katsomassa. Tai lainata hävyttömästi omaan kuvagalleriaan.

Tommi kirjoitti...

Jos Tarmo on vielä joissain hommissa ennen "lopullista" eläköitymistä, hän ehtinee vielä laatia ainakin yhden poliittisen gallupin.

Voit lainata kuvan "hävyttömästi" omaan kuvagalleriaasi. Nappasin kuvan televisioruudusta, kuten raidoista näkyy. Ehkä hymyn vapautumattomuus riippuu juuri siitä, että painoin kameran laukaisinta liian aikaisin tai liian myöhään.

Tui kirjoitti...

Kiitän ja pokkaan. Yritin joku aika sitten lisätä Tarmon kuvan Marilynin, murujen, Bogartin ja muiden tähtien seuraksi pyörimään näytönsäästäjään mutta en löytänyt ainuttakaan millään hakusanayhdistelmillä. Joten raidat eivät minua haittaa, Tarmo kuin Tarmo. Sitä paitsi, en muista TV-ruudussakaan hänen hymyilleen kovin leveästi. Vaatimaton mies?

Tommi kirjoitti...

Toisinaan tulen miettineeksi, että mikä ihmeen Tarmo-fetissi täällä blogimaailmassa on meneillään...

Tui kirjoitti...

Minua se hieman ihmetyttää, koska olen aina luullut olevani ainoa Tarmo Roppos-fani. No, tosin koko tämä nykyinen kolmikko miellyttää minua paljon. Niiden ryhmä toimii hyvin yhdessä. Ammattitaitoja ja jotain tarkemmin määrittelemätöntä charmia vissiin.

Ropposessa kiteytyy jotain, joku muu voi määritellä mitä. Mutta kun Tarmo sanomaasi muokaten lainatakseni instituutiona istuu vain vaaleissa TV-ruudussa, niin johan siihen koko vaalivalovaisten tunnelma liittyy. Kaikki ne jämerällä äänenpainolla sanotut toisensa poissulkevat lausahdukset ("painotan vielä että tämänhetkisestä tuloksesta ei voi tehdä muuta kuin suuntaa antavia päätelmiä eikä sitä sen kummemmin kannata spekuloida, mutta mitä sinä, Sami, voit sanoa tästä tuloksesta ja sen merkityksesta"), opeteltu kynä-, takki-, etunoja-, kulmien kurtistuskoreografia on aika vetoavaa. Myös meille tahattoman huumorin ystäville.

Pitää lopettaa Tarmon julkinen fanittaminen, en halua olla osa hypeä. Kuvasta kiitän kuitenkin vielä.

Tui kirjoitti...

Vaalivalovaiset voi tarkoittaa ihan hyvin myös vaalivarovaisia.

Tommi kirjoitti...

Tarmo on vaali-illan suomalainen ihanneihminen. Hän on siis tietyn tarkasti rajatun ajan ideaalinen ihmistyyppi, jossa kristallisoituu päättymätön vakavuus vakavien asioiden äärellä. Onkohan Tarmo-setä lupsakka seuramies? Voisiko kuvitella, että Samppa, Masa ja Tarppi kävisivät yhdessä lähikuppilassa vetämässä lätyt? Sekin puoli ideaali-immeiseen kuuluu, sillä hän on yhtä aikaa lähellä ja (kuitenkin niin) kaukana.

Tui kirjoitti...

Kiitos määritelmästä. Minusta siinä on olennainen. Ja kyllä, voin hyvin kuvitella herrat yhdessä lähikuppilassa illan jälkeen vetämässä päivän pulkkaan. Mutta vetöäisivätkö he lärvit? No, ei Sami ainakaan eikä Matti. Tarmo, siinä ja siinä, mutta ei. Herrasmiehinä kapakkaa ja herrasmiehinä sieltä pois.

Puoli-ideaali? Voi olla, fanitukseni perustuu siihen, että Tarmo vaikuttaa symppikseltä. Tiedostan kuitenkin koko ajan, että oikeassa elämässä hän voi olla tiukkapipoinen rasitus. Mutta omalla tavallaan hän on TV-katsojille ehkä hieman samankaltainen kuin Arvi Lind. Ja Tarmoon en suhtaudu samalla lailla kuin Muruihin, tehtäköön tämä ero aivan selväksi. Tarmon ihailu on köyhää kamaa todellisten TV-ystävien rinnalla :)