perjantaina, elokuuta 05, 2005

Minä tarvitsen lapsenvahtia...

Ihmiset eivät useinkaan osaa käyttäytyä niin kuin olisi soveliasta. Ja olisihan maailma tylsä paikka, jos kaikki tekisivät kaiken aina oikein. Itse asiassa silloin oikeata ei olisi olemassa. Olisi vain samanlaisia tekoja. Useimmiten poikkeuksellinen käyttäytyminen johtuu väärinymmärryksestä tai silkasta itsekkyydestä. Paljastuessaan kasvonsa säilyttää haluava ihminen taas pyrkii naamioimaan itsekkäät pyrkimykset väärinkäsityksiksi.

Poikkeukselliseen ja odottamattomaan käyttäytymiseen kannattaa varautua aina varsinkin silloin, kun järjestää jonkinlaisia juhlia tai kutsuja. Odottamattomat sattumukset alkavat jo silloin, kun ihmiset ilmoittavat, saapuvatko he paikalle vai eivät. Juuri tällöin itsekkyyteen taipuva ihminen näyttää ajattelemattomuutensa ja typeryytensä. Siihen tarvitaan vain yksi kysymys: saanko ottaa sen tai sen ystäväni mukaan?

Ihmiset eivät ole lukutaitoisia, jos he eivät ymmärrä, että tilaisuuteen kutsutaan vain ne, joiden nimet kirjekuoreen on kirjoitettu. Kutsu on osoitettu vain heille ja kutsujilla on siihen syynsä. Vanhan viisauden mukaan lahjahevosta ei ole hampaisiin katsomista. Juhlat ja kutsutkin voi nähdä jonkinlaisena lahjana niille, jotka kutsun saavat: kutsujat ovat valinneet heidät, koska pitävät heitä tärkeinä.

Jos oma juhlatunnelma pysyy esteettömänä vain siten, että tilaisuuteen rahdataan kutsumattomia vieraita, lastenvahteja ja parin viikon vanhoja poika- ja tyttöystäviä, niin olisi ehkä parempi jäädä kotiin. Juuri juhlaa järjestävänä totean itsekkäästi, että kaikkea ei voi saada.

1 kommentti:

jf kirjoitti...

Kyllä, ihmiset ovat typeriä ja ajattelemattomia, vieläpä samaan aikaan. Ja vanhat tavat ja koodit kuihtuvat pois: eivät ihmiset tiedä, että kirjekuoren nimet ovat oleellisia. Ihmiset eivät tiedä eivätkä ajattele.
Mutta ne juhlat olivat hienot!!