keskiviikkona, maaliskuuta 12, 2008

Suomalaisen elokuvan festivaali 2008

Suomalaisen elokuvan festivaali järjestetään Turussa tänä vuonna jo 17. kerran. Huhtikuun 10.-13. päivä kotimaista elokuvaa lähestytään kolmen suuren teeman kautta. Teemat ovat Anssi Mänttärin tuotanto, vuosi 1918 ja Tauno Palo, jonka syntymästä tulee ensi lokakuussa kuluneeksi sata vuotta.

Elokuvaesitysten lisäksi jokaiseen teemaan festivaalissa liittyy taustoittava tapahtuma. Anssi Mänttärin tuotannosta ohjaajan itsensä kanssa erityiseen tilaisuuteen saapuu keskustelemaan Mänttärin pitkäaikainen työtoveri Heikki Katajisto. Vuotta 1918 ja Tauno Paloa molempia käsitellään seminaarissa: vuoden 1918 ja elokuvan suhdetta valottavat Onnimanni Liukkonen, Jari Sedergren ja Seppo Rustanius (torstaina 10.4.) ja Tauno Palosta puhuvat Kimmo Laine, Lauri Meri ja Anu Juva (perjantaina 11.4.)

Tässä alla on festivaalin tämänvuotinen juliste. Festivaalin ohjelmasta ja muusta festivaaliin liittyvästä saa lisätietoja festivaalin www-sivuilta, jotka päivittyvät vähitelleen lopulliseen muotoonsa.

Suomalaisen elokuvan festivaali

1 kommentti:

cascas kirjoitti...

Pidän kovasti suomalaisista elokuvista, niissä on oma mukava tunnelmansa. Niskavuori elokuvat ovat suosikkejani, ja saan osakseni tuhahtelua ja päänpyöritystä katsellessani noita samoja vanhoja elokuvia aina uudelleen ja uudelleen. Elokuvan aikana minua EI saa häiritä, ENKÄ suostu siirtymään paikaltani ennen elokuvan päättymistä tai tv:n räjähtämistä :) kyllä, tiedän että suhtaudun asiaan liian vakavasti :)