maanantaina, toukokuuta 01, 2006

Alennus

Suomalainen on tottunut epäilemään alennettuja tuotteita. Näin on varsinkin silloin, kun alennuksen kohteena on jokin kone. Opiskeluaikana vietin useita kesiä myyjänä tavaratalon eri osastoilla. Talousosastolla kuulin kymmeniä kertoja seuraavan kysymyksen: "Onko tässä leivänpaahtimessa jokin vika, koska se on alennettu?"

Saimme rattaisiin juuri vapun alla äidiltäni verkkokassin. Hintalapussa oli tarjoushinta ja alennukselle selitys: "verkkokassissa reikä". Mahtavaa. Vastaavalla perusteella kaikkien tuotteiden hinnat voisi alentaa - tai palauttaa ainakin markka-ajan tasolle.

4 kommenttia:

Tui kirjoitti...

Reiätön verkkokassi, millainenkohan se olisi?

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi tyhmyyteni, mutta millainen on verkkokassi, jossa on (vain yksi) reikä? ;-)

TP

tommi kirjoitti...

Haluaisin ostaa perhoshaavin, jossa on reikä. Ja vanhan vitsin mukaan meillä on kaikilla myös sukassa reikä, tarkemmin sanoen molemmissa yksi.

taz kirjoitti...

Nyt on pakko heittäytyä hieman härskiksi ja kertoa - sinänsä ihan viaton - tapaus kultaisilta ala-astevuosilta. Kävelimme liikuntatunnille tuolla turkulaisen Luostarivuoren koulun pihalla, ja vieressä kävellyt kaverini totesi edellä astelleelle luokkatoverillemme: "Sulla on Maria perseessä reikä."

Kommentin kohteena oleva tyttö siihen, että ei! missä!? mitä mä nyt teen? yrittäen kurkkia takapuoleensa päin. Hämmennystä kesti aika kauan, ja meillä muilla oli hauskaa.