maanantaina, elokuuta 31, 2009

Tutti

Runotorstain haastekuvassa on tutti. Vastausrunoni nimi voisi olla Eero, mutta jätän runon kuitenkin nimettä.

**********

Äidin kyljessä uneksit sairaalan
vihreän vaateparren

alhaalla puiden keskellä kotitalo
ja tuolla makaa junarata

muistatkohan keintuolin liikkeen
pienen itkunpyrähdyksen

tässä se on
rakennustelineet ikkunan takana

7 kommenttia:

John kirjoitti...

Tässä ollaan ni monessa paikassa, että tilaa jää mihin vaan. Noin avaran runon edessä mä lennän mihin vaan, enkä yleensä löydä sitten heti oikeaan. Ehdottomasti luokkaan koti ja rakkaus.

Ilona Tammi kirjoitti...

Paljon mahdutettu vähiin riveihin, silti sain niistä kootuksi ehyen tarinan.

En tiedä miksi ihastuin niinkin yksin kertaiseen säkeeseen kuin "tuolla makaa junarata" (mieleeni tuli kuva Vantaasta, ehkä siksi, että vähän aikaa sitten luin "Vantaa" nimisen runoteoksen ja eikö Teemu Hirvilammikin ole kyseisestä paikasta runoillut).

... mutta oikea kruunu runolle: "tässä se on / rakennustelineet ikkunan takana", kuinka paljon näin yksin kertainen lause sisältääkin. Tää on niin mahtava säkeistä, että en voi muuta kuin ihmetellä ja olla kiitollinen muusallesi, joka on nämä kynästäsi taikonut.

Tuima kirjoitti...

Minäkin tartuin tuohon viimeiseen säepariin, siinähän osoitetaan koko maailma. Yhdistettynä runon alkuun "Äidin kyljessä uneksit" tulee näkyville matka, siirtymä ainakin minun luennassani. Hieno runo, jälleen.

Tommi kirjoitti...

Kiitos kommenteista, joiden mukaan minun kannattaa kirjoittaa runot nopeasti. Toki runossa sekin auttaa (ainakin joskus), että palat eivät ihan suorin liitoksin loksahda paikoilleen. JOhnin mainitsema "avara" runo tuntuisi minustakin mukavalta. Mutta tietenkin minulle tämä kyseinen runo on kovin konkreettinen. Tuskinpa muuten voisi ollakaan.

Ilona, Vantaa oli minustakin erinomainen kokoelma, mutta samaa en voi sanoa Haapalan toisesta.

Tuima, matkan alku ainakin...

erikeeper kirjoitti...

Yritän elää tuon runon mukana mutta se vaatii liikaa ajattelua, pohtimista enkä pääse ihan täysillä kyytiin. Pääsin jonkun korkean sairaalarakennuksen korkealla sijaitsevaan huoneeseen jossa ihmiset rakastavat toisiaan.

Tommi kirjoitti...

Erikeeper on liimaa, joka pitää :)

Tuima kirjoitti...

Voiko mitään konkreettisempaa ja samalla käsittämättömämpääolla kuin vastasyntynyt?

Matka liittyy Johnin mainitsemaan avaraan runoon - runossahan voi katsoa kauas tulevaisuuteen ihan siinä vastasyntyneen vieressäkin :)